Letní příprava Slavoj*A


Slavoj Třešť - Slavoj 2:4 (0:2)

Třešť - sobota 5. srpna v 17:00 hodin

Zápas se nakonec odehrál místo předem plánovaného "Budína" z důvodu podmáčené hrací plochy na pískovém hřišti v Třešti.

Sestava : Císař (46. Šamal) - Zaňák, Kuš, P.Mezera, Dýnek Tomáš - Časta, Kořínek, Kopejtka, T.Houška - Weith, Staněk (80. Vodáček Jakub).

Sled branek : 15. Zaňák po dorážce brankářem vyražené gólové šance Staňka, 20. Kořínek tečovanou střelou z dálky. v 60. minutě snížili domácí brankou hlavou po centru za naši obranu, v 65. proměnil sólo Staněk na 1:3, v 70. minutě proměnil další sólo T.Houška na 1:4. Ihned po rozehrání snížili domácí na 2:4 střelou z poloviny hřiště, za dvě minuty poslali domácí penaltu vedle branky.

Naši během zápasu neproměnili snad osm nájezdů proti osamocenému brankáři domácích. Kladem je to, že nedošlo k žádnému zranění.

 

Slovan J. Hradec - Slavoj 2:2 (1:2)            H.Žďár - středa 2. srpna v 17:30 hodin

Utkání se hrálo na menším venkovském hřišti v Horním Žďáru, protože hřiště "Na Vajgaru" nebylo připraveno.

Začátek patřil domácím, kteří dokázali z desetiminutového tlaku nastřelit břevno naší branky. Pak začali hrát také naši a ve 2o. minutě už udeřilo, když si Petr Weith naběhl na centrovaný míč a hlavou přehodil bezmocného brankáře. Za pět minut dostal míč do volného prostoru mezi obránce Martin Vlásek a přízemní střelou k tyči zvýšil naše vedení, které nám vydrželo až do 45. minuty, kdy domácí podnikli ojedinělý rychlý protiútok a střelou z pravého křídla, kterou Lukáš Šamal sice tečoval, ale míč skončil v síti (pomezní signalizoval offside).

Druhá půle vyzněla spíše pro Slovan a také se jim podařilo vyrovnat.

Hráči Slavoje měli ve druhé půli rovněž několik možností skórovat. Tu největší Jan Musil, který vybojoval na domácím stopérovi míč a postupoval sám proti brankáři. Vystřelil však vedle.

Zápas skončil dle mého zaslouženou remízou.

Sestava : Šamal - Doležal Jiří, Kuš, Kořínek, Zaňák - Kněžínek, Houška Tomáš, Časta, Staněk - Vlásek, Weith (Císař, Charousek, Makovička, J.Musil)

Pozn.: Martin Vlásek má povoleno od Popelína absolvovat s naším mužstvem letní přípravu.

 

Závěrečný přípravný zápas sehrál jindřichohradecký Slovan ve středu nečekaně na hřišti v Horním Žďáru.

Na pěkném trávníku žďárského stadionu již ve 3. minutě nastřelil domácí Císař břevno branky hostí. Krátce poté ale obrana Slovanu dvakrát chybovala a "Perleťáři" rázem vedli o dva góly. Naštěstí ještě do poločasu domácím Mikuláštíkem snížili na 1:2 a po přestávce se parádně trefil do černého Krejčí. Díky jeho brance skončil svižný duel účastníků krajských přeborů (jihočeského a Vysočiny) smírně. V sobotu zajíždí nováček od Vajgaru k prvnímu mistrovskému souboji do Týna nad Vltavou. Rozhodčí: Chvála, přihlíželo 85 diváků.

"Připadám si jako kolotočář, stále se totiž s mančaftem někam stěhujeme. Nejprve jsme doma nemohli hrát kvůli dlouhé zimě, teď je zase asi velké horko," poznamenal nazlobený hlavní trenér Slovanu Karel Špaček. K samotné generálce uvedl:

"Z různých příčin mi chybělo šest fotbalistů, což bylo znát hlavně v útočné fázi. S výsledkem i předvedeným výkonem jsem spokojený."

Sestava J. Hradce: Wollner (46. Drábik) - Kadlec, Kvasnička (80. Dvořák), Dvořák (46. Vaněk), Řepa - Mareš, Císař, Krejčí, Šablatura - Kvitský, Mikuláštík.

Listy Jindřichohradecka 4. srpna

 

 

Soustředění Rakousko (Obertraun u Hallstatter See) - úterý 25.- neděle 30. července

Několik fotek

ze soustředění ... zde !

Turnaj v Batelově - sobota 22. července - 1. místo

* Slavoj - Kojetice na Moravě 1:0 (0:0)

Tým zahrál solidně, dobře se uvedl i testovaný útočník Popelína Martin Vlásek. Do naší koncepce zapadl, jsem s ním spokojen, pronesl po utkání trenér Jiří Vodáček, branku vsítil Kněžínek.

* Slavoj - Telč 1:0 (1:0)

Žirovnice narazila v přípravě na Telč již podruhé. "Telči jsme oplatili předchozí porážku. Mužstvo podalo solidní výkon" uvedl kouč J.Vodáček, branka Jiří Mezera.

 

Perleťový pohár - neděle 16. července - 4. místo

* Slavoj - Vysočina Jihlava 0:2 (0:1)

* Slavoj - SIAD Most 0:0

>více zde<

 

Turnaj v Kunžaku - sobota 8. července - 3. místo

* Slavoj - Telč 1:1 (0:1)

Kvalifikační zápas s mužstvem, které se zachraňovalo v I.A třídě naši nezvládli. Měli sice stálou územní převahu, ale brankové příležitosti si díky malému pohybu nevytvářeli a proto se Slavoj neobjevil ve finále, ve kterém byl očekáván.

Branku jsme dostali v první půli z penalty, které předcházelo zaváhání Pavla Mezery a následné hašení situace.

Ve 2. minutě druhé půle unikl po levém křídle Jan Musil, přihrál ideálně před branku a tam Václav Staněk doklepl na 1:1. Tím naše příležitosti skončily a zápas, který se hrál 2 x 30 minut dospěl k penaltám. V těch jsme propadli a museli jsme se spokojit s bojem o třetí místo.

* Slavoj - Vlastiboř 4:1 (2:1)

Souboj s nováčkem I.B třídy Jč kraje vyzněl jednoznačně pro Slavoj. Branky : Kuš, Pokorný

a Jiří Mezera 2x.

 

Turnaje se zúčastnili krom "Báby" a Ivana Císaře všichni, střídalo se hokejově, nehrál Petr Weith, který měl trenérem Kunžaku zakázáno hrát.

Michal Poustecký si po střetu s útočníkem Vlastiboře vážně poranil koleno.

Ostatní zápasy : Kunžak - Vlastiboř 2:1, finále : Kunžak - Telč 4:1. Přihlíželo asi 100 diváků.