Středa 6. července 2005  

        72. ročník        


Účastníci turnaje :

1. FC Brno

1. liga (Béčko II.liga)

SK Dynamo České Budějovice

sestup z 1. ligy - II. liga (Béčko ČFL)

SK Sparta Krč

nováček ČFL

FC Slavoj Žirovnice

krajský přebor Vysočiny

PROGRAM :

od 13:15 hodin 1. FC Brno FC Slavoj Žirovnice 8:1 (5:0)
od 14:30 hodin Dynamo Č.Budějovice Sparta Krč 0:1 (0:1)
16:00 - o 3.místo Dynamo Č.Budějovice FC Slavoj Žirovnice 2:0 (1:0)
17:30 - Finále 1. FC Brno Sparta Krč 2:0 (2:0)

Před turnajem několik dní pršelo a úterý před dnem "D" propršelo celé, takže pořadatelé měli nemálo starostí, 

kdy dodělat dokončovací práce a jak vůbec pohár dopadne. Ve středu však bylo hezky a všechno dopadlo "OK".

Dynamo ČB dorazilo podle předpokladu s "béčkem" a podle toho vypadala i jeho hra. 

1. FC Brno dorazilo též s kombinovaným týmem, ovšem nesrovnatelně lepším než Dynamo. Dle trenéra Jiřího Kotrby byli v Žirovnici ti, které trenér zná a které nemusí zkoušet v těžkých utkáních.

(Obě profesionální mužstva si totiž dojednala na tento den ještě přáteláky v Rakousku.)

Sparta Krč působila sympaticky a domácí Slavoj nastupoval s několika dorostenci. Jeden z nich Jan Metlička 

také vstřelil jediný gól Slavoje a to Brnu za stavu 8:0.

- První zápas : Slavoj - Brno byl jasnou záležitostí Brňanů. Slavoj v silně kompinované sestavě s převahou dorostenců. Podle toho také zápas dopadl. branky Brna : Belej a Mezlík po 3, Fous 2 - za Slavoj Metlička Jan

- Druhý zápas : Dynamo ČB - Sparta Krč vyhráli zaslouženě Pražané, kteří projevili více touhy po vítězství. Budějice se sice ke konci snažili, ovšem kvalitou na zvrat neměly. Branku vstřelil v 15.minutě Kounovský

- Zápas o třetí místo přinesl vcelku vyrovnanou partii, kterou rozhodla neproměněná šance Zdeňka Musila a nešťastná první branka v síti Ivana Císaře. Branky Dynamo : Rozkopal a Janoušek.

- Finále : Sparta Krč se sice snažila, ale Brňáci byli nad jejich sily. Vyhrálo lepší mužstvo. 

Branky Belej a Večeřa

Nejlepším hráčem vítězů byl Luděk Zelenka. 


Turnaji přihlíželo 600 diváků, pískali : Reich, Sojka, Dobrovolný, Nádvorník.

Celebrity turnaje : Hejtman kraje Vysočina pan Miloš Vystrčil, president 1.FC Brno pan Karel Jarůšek, předseda KFS pan Miroslav Vrzáček, sekretář KFS pan Pavel Pech, starosta města Žirovnice pan Milan Šmíd .... a další. .....

O přestávce mezi druhým a třetím zápasem se na ploše představili dorostenci FC Slavoj, kteří si vybojovali postup do krajského přeboru a přípravka FC Slavoj, která se rovněž kvalifikovala do krajského přeboru. 

Chlapce doprovázela na výborném trávníku taneční skupina děvčat vedená paní Mitasovou a paní Kučerovou.

Příjemné sváteční odpoledne.

Slavnostní nástup, na který se tentokráte dostavili všichni včas

část ze 600 diváků - příští rok budou snad sedět pod krytou tribunou

pan Mrákota a další "skalní"

Legendy žirovnického fotbalu : Ant. Eder a Standa Horký

trenér Brna Jiří Kotrba

Pan Mgr. Jiří Tůma - president FC Slavoj - předává pohár kapitánovi 1:FC Brno Janu Trousilovi 1:FC Brno před prvním zápasem Vítězové turnaje 1. FC Brno
Sparta Krč Dynamo ČB Úvodní sestava Slavoje

snímky pořídil

pan Miloš Konáš 


+ Další foto

pan Vaněk - Vysočina

Snímek, který obletěl svět aneb na tento snímek dělají nábor na získání nových rozhodčích

   Brno hrálo v sestavě : brankáři Hrubý a Brezovan - dále Poredský, Král, Jílek, Nosko, Schwarz, Látal,  

  Večeřa, Belej, Trousil (K), Mezlík, Zelenka, Kuncl, Fous.

Brněnští fotbalisté vyhráli turnaj o Perleťový pohár
Fotbalisté kombinovaného týmu 1. FC Brno zvítězili v turnaji o Perleťový pohár v Žirovnici, když ve finále porazili nováčka ČFL Spartu Krč 2:0. Další brněnský výběr hrál včera večer v Rakousku s Admirou, zápas skončil prohrou brněnských.

Výsledky: Finále: 1. FC Brno - Sparta Krč 2:0 ( 2:0). Branky: 21. Belej, 28. Večeřa. Sestava Brna: Brezovan - Nosko, Trousil, Král, Šíp - Látal ( 36. Lorenc), Večeřa, Polák, Belej - P. Mezlík ( 36. Fous), Zelenka.

O 3. místo: Budějovice - Žirovnice 2:0.

Semifinále: Žirovnice - 1. FC Brno 1:8 ( 0:5). Branky Brna: P. Mezlík 3, Belej 3, Fous 2. Sestava Brna: Hrubý - Nosko, Trousil, Král, Šíp - Látal, Večeřa ( 31. Polák), Belej, Střeštík - Zelenka ( 31. Fous), P. Mezlík ( 31. Lorenc). Sparta Krč - České Budějovice 1: 0 ( 0: 0).

                                                                                                                                   spo – Rovnost 07/07/2005


Turnaj v Žirovnici vyhráli fotbalisté Brna
V Žirovnici se včera hrál 72. ročník Perleťového poháru. Je to zdaleka nejstarší fotbalový turnaj v Česku. Nádherné prostředí při turnaji v Žirovnici nemohli narušit ani fotbalisté Českých Budějovic.

V minulosti si stýskali, že turnaj nehrají, a letos, když je pořadatelé pozvali, poslali B-mužstvo doplněné hráči širšího kádru A-týmu. Jejich první mužstvo hrálo večer přípravný zápas proti rakouskému mistru Rapidu Vídeň. Několik set diváků v hledišti i pořadatelé byli počínáním druholigového klubu přece jen zklamáni.

O náladu přesto nepřišli. „Když jsme den před turnajem v lijáku stavěli stánky, říkali jsme si, 

jaké asi bude počasí na turnaj,“ vyprávěl Jiří Tůma, předseda FC Slavoj Žirovnice. „A ono se povedlo tak, že jsme všichni rádi.“ Pozvání na tradiční turnaj přijaly politické špičky kraje Vysočina i s hejtmanem a přítomna byla více než polovina výkonného výboru fotbalistů z Vysočiny včetně předsedy.
V prvním utkání rozstřílelo Brno domácí tým 8:1. Za Slavoj se poprvé mezi muži trefil dorostenec Jan Metlička. „A hned proti Brnu,“ pousmál se Jiří Tůma.

Brno nemělo nejsilnější sestavu, protože podobně jako České Budějovice hrálo večer také v Rakousku. Ale Belej, Pavel Mezlík, Zelenka, Trousil nebo brankář Brezovan jsou hráči z A-týmu. S mužstvem přijel i trenér Jiří Kotrba, který po prvním utkání Brna odcestoval na přípravu s Admirou. V Žirovnici však zůstal ředitel brněnského týmu Karel Jarůšek.

České Budějovice prohrály s Krčí 0:1, gól dal Kounovský. Krč se prosadila v jarní části divize, když se dala dohromady a postoupila zpět do ČFL. O přestávce semifinálového zápasu na 2x30 minut sice krčský trenér Kopaňko vystřídal celou jedenáctku, ale České Budějovice se svým kombinovaným celkem přes velkou převahu nevyrovnaly.

Zápas o 3. místo prohráli domácí s Českými Budějovicemi 0:2, skórovali Rozkopal a Janoušek.

Stejně skončilo finále. Brno porazilo Krč góly Beleje a Večeři 2:0. „Byli jsme lepší,“ řekl vedoucí brněnských fotbalistů Zdeněk Šrom.

Perleťový pohár získali Brňané

 

 72. ročník Perleťového poháru, nejstarší fotbalový turnaje v Čechách, se konal včera v Žirovnici. 

Žirovnice-1. FC Brno 1:8 (0:5) - Prvoligoví hosté v kombinovaném složení si proti účastníku krajského přeboru s chutí zastříleli. Branky: 54. Metlička - 4., 17. a 24. Mezlík, 12., 26. a 47. Belej, 47. a 50. Fous, sudí Sojka.

Dynamo ČB komb.-Sparta Krč 0:1 (0:1) - Jihočeši přijeli do Žirovnice s hráči širšího kádru doplněné B-týmem, poněvadž áčko hrálo ve stejném termínu přípravné utkání s Rapidem Vídeň. První poločas patřil Pražanům, kteří se už v 5. minutě dostalů do vedení Kounovským, jenž přízemní střelou zaskočil brankáře Křížka. Do přestávky měla Krč ještě další obrovské šance, ale Rezka, Neužila a znovu Kounovského tentokrát Křížek vychytal. Na druhé straně se blýskl efektními nůžkami kapitán Rožboud. Do druhé půle vystřídal trenér Poštulka až na útočníka Myšáka kompletní jedenáctku, černobílí mladíci ožili, tlačili se na polovinu soupeře, ale bez gólového efektu. V 56. minutě chytil Švehlovi bravurním zákrokem hlavičku Švec a v poslední minutě spálil Myšák stoprocentní šanci, když z minimální vzdálenosti z úhlu překopl branku.

Sudí Nádvorník. Sestava Dynama, 1. půle: Křížek - Kupka, Dobrotka, Mácha, Kljajič - Hrbáč, Skopalík, Mašát, Rožboud - Schön, Myšák. 2. půle: Skála - Legdan, Martínek, Švehla, Peroutka - Pintér, Pouzar, Janoušek, Šafránek - Houška, Myšák.

O 3. MÍSTO:
Žirovnice-Dynamo ČB komb. 0:2 (0:1) - Domácí statečně bojovali, ale převaha černobílých byla znatelná, i když se opět těžko prosazovali brankově. Na výborného Císaře v domácí brance poprvé vyzrál až ve 23. minutě Rozkopal (útočník Drnovic, který přišel na jih Čech na zkoušku). Po změně stran mohl vyrovnal J. Musil, ale jeho průnik vytlačil brankář Skála na boční síť. Definitivní podobu skóre stanovil osm minut před koncem po přesné Pintérově přihrávce Janoušek. "Nemohu být úplně spokojen, ale je to pouze příprava, na naší hře bylo příliš vidět, že za sebou máme pouze dva tréninky," řekl k hodnocení turnaje trenér Dynama Jan Poštulka. Fakta: sudí Dobrovolný. Sestava Dynama ČB, 1. půle: Křížek - Kupka, Dobrotka, Mácha, Kljajič - Hrbáč (22. Janoušek), Rožboud, Mašát, Skopalík - Schön, Rozkopal. 2. půle: Skála - Legdan, Martínek, Švehla, Peroutka - Šafránek, Pouzar, Pintér, Janoušek - Rozkopal (55. Mašát), Houška.

FINÁLE:
1. FC Brno-Sparta Krč 2:0 (2:0) - Ve finálovém utkání se projevil rozdíl dvou soutěží a Brňané zaslouženě zvítězili. V 18. minutě otevřel skóre přesnou střelou Belej, druhý gól přidal ve 31. minutě Večeřa. Po změně stran Pražené vyrovnali hru, ale do vážnější šance se nedostali a skóre už se neměnilo. Finále se hrálo dvakrát pětatřicet minut, ostatní zápasy dvakrát půl hodiny. Sudí Reich.

 

                                                     

Jak to vypadalo před pohárem ?

Záměrem pořadatelů bylo aby se letošního ročníku zúčastnilo opět po několika letech domácí mužstvo Slavoje a podle toho byla volena účast ostatních. Nechtěli jsme soutěžit s Novou Včelnicí o co nejvíc ligistů. 

(Měli tam : Brno, Ml.Boleslav a Slávii - 1.ligy a Drnovice - 2.liga = 900 diváků)


Vážení,

děkujeme za Vaše pozvání na 72. ročník „Perleťového poháru“, který se koná ve středu 6.července 2005, a velice rádi Vaše pozvání přijímáme.

Na ostatních podmínkách a podrobnostech se dohodneme později. Berte to prosím jako závaznou přihlášku na tento turnaj.

 

Děkuji a jsem s pozdravem

 

Mgr. Milan Čadek

Sportovní oddělení

SK Dynamo České Budějovice,a.s.  ( E-mail dne 9.května 2005)

 


"Hráči prvního mužstva se sejdou na stadionu v pondělí 20. června a do konce týdne se budou připravovat doma,"

sděluje manažer Milan Čadek, podle něhož na přelomu června a července čekají na Ciprovy svěřence dvě soustředění.

"Koncem června pojede mužstvo na týden na Churáňov, 11. července hráči vyrazí na týdenní soustředění do Saalfeldenu,"

upřesňuje termíny českobudějovický manažer a dodává, že stejně jako loni jsou v rámci rakouského soustředění také dva až tři zápasy se soupeři zvučných jmen.

"Jednání jsou na dobré cestě,"

sděluje Čadek.

Pokud jde o letní turnaje, letos udělali Dynamu čáru přes rozpočet organizátoři 42. ročníku oblíbeného turnaje v Nové Včelnici, kteří si na 2. července pozvali Slavii, Brno, Mladou Boleslav a Drnovice, na sousedy z jihočeské metropole tudíž zapomněli.

"Je to nepříjemné i vůči našim fanouškům, ti do Nové Včelnice rádi a v hojném počtu jezdili,"

lituje manažer Dynama. Černobílí tak pojedou o týden později do Žirovnice, kde mj. má hrát i Kotrbův tým Brna, jenže v tentýž víkend by měli hrát i v Gmündu s čerstvým mistrem Rakouska vídeňským Rapidem.

"Budeme muset nějak mužstvo rozdělit,"

přemítá manažer Dynama.

 

(Českobudějovické listy dne 3. června 2005)

 

Poznámka autora stránek : Děkujeme, že jste si na nás vzpomněli a že k nám pošlete alespoň "Béčko", protože se vám naskytlo něco jiného. Díky. Škoda toho Etynku, škoda ..... ?


    Vážení,

     na základě Vaší nabídky a rozhodnutí našeho trenéra pana Jiřího Kotrby se touto cestou  

     přihlašujeme na Perleťový pohár v Žirovnici.
    Trenér Kotrba má představu o termínu turnaje ve středu 6.7.2005

    Děkuji a jsem s pozdravem

Antonín Suchánek
vedoucí marketingu
vedoucí mužstva


=> 1. FC BRNO <==================
--------------------------------------------------------
Srbská 47a, 612 00 Brno, CZECH Rep.


                   

 Dále jsme počítali s FC Velké Meziíčí, které hrálo s naším mužstvem v jedné soutěži, kterou vyhrálo a postoupilo do  

 divize. Chtěli jsme je u nás zejména kvůli jejich fantastickým divákům.

Z domácí kuchyně FC Velké Meziříčí :

Realizační tým našeho A mužstva obdržel minulý týden v Žirovnici pozvánku na 72. ročník Perleťového poháru. Pro Velmez by účast znamenala sehrát jeden kvalifikační zápas s ligovým mužstvem, patrně by to bylo 1.FC Brno a pak zápas o umístění, velmi pravděpodobně s domácí Žirovnicí, která by kvalifikační zápas hrála s Českými Budějovicemi.

Vedení mužstva se s hráči poradilo a nabídku s díky neakceptovalo.

Výbor FC VM jim v tomto rozhodnutí nechal volnost, protože cítí, že jsou hráči po náročné sezóně unaveni a mají právo na odpočinek.

Termín turnaje vyhovuje právě ligovým mužstvům, které každoročně začínají přípravu na sezónu o 14 dní dřív.

Je to pro náš klub velké vyznamenání a ocenění naší práce, ale musíme brát v úvahu enormní zátěž, které jsou všichni vystaveni. Každý z nás se těší na 2 měsíce, kdy si bude moct užít léta.

Hráči našeho A týmu mají poslední trénink týden po sezóně, tj. 24.6.2005 a přípravu na nový ročník začínají v úterý 12.7.2005. Budou jen 2 týdny bez míče, poté budou trénovat 4x týdně, přidají se přátelské zápasy a realizační tým čeká veliký úkol: připravit se na novou sezónu.

V případě postupu, k čemuž jak všichni doufáme dojde již tuto neděli, by nás hráči měli důstojně reprezentovat v divizi!

Tak ať stadionem zní VELMEZ DO TOHO !

Otto Doležal


Svou účast telefonicky přislíbila dne 8. června. Věříme, že nebudou litovat.

SK SPARTA Krč - nováček ČFL

 Přejeme ve vyšší soutěži hodně úspěchů .