3.ročník – 30. června 1935    

Účastníci: 

DSK Tábor, SK Jindřichův Hradec, SK Počátky, AFK Žirovnice

Výsledky: 

AFK Žirovnice – SK Počátky 2:0

DSK Tábor – SK Jindřichův Hradec 2:3

O 3.-4. místo :  DSK Tábor – SK Počátky 2:1

Finále: SK Jindřichův Hradec – AFK Žirovnice 2:2 

(Po ukončení normálního času výsledek 2:2, losem vítězí AFK Žirovnice, neboť ani v nastaveném čase nepadlo rozhodnutí a SK Jindřichův Hradec nechtěl nový zápas hrát.)

3.ročník turnaje o perleťový pohár AFK. Žirovnice byl sehrán již tuto neděli dne 30. června 1935 na hřišti AFK. Žirovnice pod protektorátem místního rodáka p. poslance Dr. inž. Vlad. Brdlíka za účasti těchto mužstev:

DSK. Tábor, SK. Jindř. Hradec, SK. Počátky a AFK. Žirovnice.

DSK Tábor bude hráti již po třetí o tento krásný pohár a učiní letos rozhodný krok k získání trofeje. SK Jindř. Hradec bude hráti v této soutěži po prvé a jistě se přičiní o to, aby pohár zůstal v našem okrsku. SK Počátky vhodně doplnil své snaživé mužstvo a pokusí se prolomiti smůlu, kterou má při utkáních v Žirovnici.

Celkový program bude doplněn mistrovským zápasem dorostu AFK Žirovnice s vítězem okrsku dorosteneckého mistrovství : AFK Marathonem Pelhřimov, takže bude vypadati následovně: 

v 9:30 hodin SK. Počátky - AFK. Žirovnice, v 10:45 hodin DSK. Tábor - SK. Jindřich. Hradec, v 14:00 hodin AFK. Marathon - AFK. Žirovnice (dor.), v 15:00 hodin poražení z dop. záp. o 3. a 4. místo, v 17:30 hodin finale (vítězové dopol. zápasů). 

Předání poháru bude provedeno večer na věnečku „U Jelínků“.

Novinová zpráva ze dne 28.6.1935

 

v 9.30 hodin SK Počátky - AFK Žirovnice

v 10.45 hodin DSK Tábor - SK Jindřichův Hradec

v 14.00 hodin AFK Marathon - AFK Žirovnice (dorost.)

v 15.00 hodin poražení z dop.zápasů ( o 3.-4.místo)

v 17.30 hodin finále

Předání poháru bude provedeno večer na věnečku „U Jelínků“.

 

Žirovnický pohár dosud nedohrán

III.  ročník turnaje o perleťový pohár, hraný v neděli 30. června na hřišti AFK. Žirovnice za krásného počasí a před velikou návštěvou, byl pěknou sportovní slavností a propagací kopané. Úroveň her a vystoupení mužstev byly plně na výši, takže úspěch dne byl všestranný. Do finále se probojovali dva staří rivalové: AFK. Žirovnice a SK. Jindřichův Hradec, jejichž souboj nebyl ani v nastaveném čase rozhodnut a bude podle znění proposic opakován. Oba finalisté se dohodují na termínu nového zápasu. - Výsledky turnajových zápasů uvádíme stručně tak, jak za sebou následovaly.

AFK. Žirovnice - SK. Počátky 2:0 (2:0).

Domácí bez velké námahy zdolali snaživého soupeře brankami Dubského.

SK. Jindř. Hradec - DSK. Tábor 3:2 (1:0).

Rychlý a místy tvrdě hraný zápas přinesl úspěch hradeckým, kteří ještě pět minut před koncem vedli 3:0. Soudcoval p. Jordák.

DSK. Tábor - SK. Počátky 2:1 (1:0).

Zajímavý tento boj o třetí místo řídil p. Soukup.

AFK. Žirovnice - SK. Jindř. Hradec 2:2 (0:2).

Finálové utkání skončilo i po nastavení nerozhodně a bude opakováno. Zápas, hraný rychlým tempem, byl bohatý na vzrušující momenty. Soudcoval p. Fischl.

 

Najít rozuzlení III.ročníku turnaje o perleťový pohár nebylo tak jednoduché. V nejbližších číslech novin té doby nebylo možné získat věrohodnou zprávu. Až ve zprávě o rozlosování V. ročníku turnaje v roce 1937 byla rekapitulace předešlých ročníků .

Napsali:

 „Dle proposic měl býti hrán nový zápas .Hradečtí však na takové řešení nechtěli přistoupiti a žádali, aby rozhodl los. Stalo se a vítězství připadlo Žirovnici.“